Recept: Appel-yoghurtbrulee

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 appels (goudrenetten)
1 kleine citroen
2 eetlepels kristalsuiker
2 bakjes Griekse yoghurt (150 g)
4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Grill voorverwarmen.

  2. Appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.

  3. Appel in stukjes snijden en in pannetje doen.

  4. Citroenschil boven appel raspen.

  5. Halve citroen boven appel uitknijpen.

  6. Kristalsuiker en 4 el water toevoegen en op matig vuur 5 min.

  7. koken.

  8. Zo nu en dan roeren.

  9. Beetje laten afkoelen.

  10. In schaal yoghurt en appelmengen.

  11. In 4 ovenvaste schaaltjes scheppen.

  12. Basterdsuiker er zo gelijkmatig mogelijk over verdelen.

  13. Direct onder hete grill zetten en suiker in paar min.

  14. laten smelten.

  15. Iets laten afkoelen, zodat suiker hard kan worden.