Recept: Paddenstoelenragout

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 doos pasteibakjes (4 stuks)
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
50 g boter
2 bakjes paddenstoelenmelange (200 g), in stukken gesneden
40 g bloem
250 ml bospaddestoelenbouillon (van tablet)
2 eetlepels creme fraiche
1-2 eetlepels madeira
1 eetlepel verse peterselie plat (zakje 20 g) fijngesneden

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.

  2. Snijd de deksel van de pasteibakjes.

  3. Fruit de ui en de knoflook met de helft van de boter 1-2 minuten in een pan met dikke bodem.

  4. Bak de paddenstoelen 5 minuten mee (houd er een paar achter).

  5. Schep dit mengsel uit de pan.

  6. Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe.

  7. Laat de bloem al roerende 2-3 minuten op laag vuur garen.

  8. Schenk langzaam de warme bouillon erbij, tot een gladde, gebonden saus ontstaat.

  9. Zet de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 minuten in de oven.

  10. Roer de creme fraiche, het paddenstoelenmengsel, de madeira en zout en peper door de saus.

  11. Verwarm de ragout tot de pasteibakjes warm zijn.

  12. Schep de ragout in de 4 pasteibakjes.

  13. Bestrooi met de peterselie en garneer met de achtergehouden paddenstoelen.

  14. Leg de deksels erop.