Recept: Pittige vissoep met zalm en komkommer
Recept informatie
Ingrediënten
2 uien
3 tenen knoflook
6 eetlepels olijfolie
2 theelepels sambal manis
2 visbouillontabletten
1 Frans stokbrood
300 g soepgroente fijn
1 blikje rode zalm (213 g)
Bereidingswijze van het recept
Oven voorverwarmen op 220 graden C.
Komkommer schillen en in heel kleine stukjes snijden.
Uien en knoflook pellen en fijnsnijden.
3 el olie in diepe pan verhitten en hierin ui met komkommer 3 min.
bakken.
Knoflook toevoegen en 1 min.
meebakken.
Sambal, bouillontabletten en 3/4 l water toevoegen.
Al roerend aan de kook brengen en 10 min.
koken.
Ondertussen stokbrood in lengte open-, maar niet doorsnijden, aan binnenkant met 3 el olie besprenkelen.
In hete oven 5 min.
afbakken.
Soep met staafmixer pureren en weer aan de kook brengen.
Soepgroenten toevoegen en 2 min.
meekoken.
Zalm laten uitlekken en in stukjes verdelen.
Brood in de lengte opensnijden en in 12 sneetjes verdelen.
Zalm over 4 grote kommen of soepborden verdelen en hete soep erover scheppen.
Stokbrood erbij geven.