Recept: Walnoot-whiskytaart

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Gebak

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

180 g koude boter, in blokjes
250 g bloem
1 el fijne tafelsuiker
1/4 tl zout
Vulling:
5 eieren
1 eidooier
125 g donkere basterdsuiker
2 el gesmolten boter
1-2 tl vanillemerg of fijngemalen vanillestokje
3 el whisky
150 g gedopte walnoten

Bereidingswijze van het recept

  1. Deeg: meng de bloem met de suiker en het zout en snijd de boter er met 2 messen doorheen tot het mengsel op broodkruim lijkt.

  2. Voeg 3-4 el ijskoud water toe en kneed alles snel tot een samenhangend deeg.

  3. Vorm het deeg tot een bal en laat het verpakt in plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten.

  4. Rol het deeg daarna uit tot een cirkel van 30 cm doorsnede en bekleed hiermee een ingevette lage taartvorm van 26 cm doorsnede.

  5. Vulling: klop voor de vulling de eieren, eidooier, basterdsuiker, gesmolten boter, vanille en whisky met de handmixer door elkaar.

  6. Rooster de walnoten 3-4 min.

  7. in een droge koekenpan.

  8. Verdeel de helft van de noten over de deegbodem en schenk daarover het eimengsel.

  9. Bak de taart circa 15 min.

  10. in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden C.

  11. Verdeel dan de rest van de noten erover en bak de taart nog circa 20 min.

  12. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt.

  13. Bereiding: ca.

  14. 30 min.

  15. Wachttijd: ca.

  16. 1 uur.

  17. Oventijd: ca.

  18. 35 min.