Recept: Zondagse soep uit Brabant
Recept informatie
Bereidingstijd:
200 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
11/4 liter water
250 gram soepschenkel
100 gram soepgroente
150 gram rundergehakt
peper
zout
50 gram klein gesneden soepgroente
50 gram vermicelli
1 eetlepel fijngehakte bladselderij
1 eetlepel fijngehakte lavas (maggiblad)
250 gram soepschenkel
100 gram soepgroente
150 gram rundergehakt
peper
zout
50 gram klein gesneden soepgroente
50 gram vermicelli
1 eetlepel fijngehakte bladselderij
1 eetlepel fijngehakte lavas (maggiblad)
Bereidingswijze van het recept
Breng het koude water aan de kook met schenkel, groente en zout.
Schuim af en laat het vlees minstens 3 uur zachtjes onder een deksel trekken.
Rol intussen kleine balletjes van het gehakt en de kruiden.
Kook ze om de bouillon helder te houden) apart in zoveel water dat ze net onderstaan.
Kooktijd 1 minuut.
Na afkoeling in de pan worden ze afgespoeld voordat ze in de bouillon mee mogen verwarmen.
Zeef de bouillon door een doek en laat de klein gesneden lavas en soepgroenten en fijn geknepen vermicelli erin gaar koken.
Voeg het uit elkaar geplukte soepvlees en de balletjes toe, warm nog even door.
Garneer met grof gesneden selderij.