Recept: Waterkerssoep met kalfszwezerik

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
14

Ingrediënten

3 l Kippenbouillon
Groenten voor in de bouillon
2 bos Waterkers
Roux
100 g Sjalotten (fijn gesneden)
50 g Ontbijtspek (reepjes)
90 g Bloem
75 g Boter
2 dl Witte wijn
1 el Mosterd
3 dl Room
3 st Eidooiers
300 g Kalfszwezerik
1 bos Waterkers (stelen in de soep)

Bereidingswijze van het recept

  1. Zwezerik gaar maken gedurende ongeveer 30 min, in een bouillon verrijkt met wat groenten.

  2. De gare zwezerik vervolgens koud spoelen en schoon pellen.

  3. Daarna in kleine reepjes snijden.

  4. Boter laten smelten en daarin de sjalotten en het spek aanzetten.

  5. Bloem toevoegen en de roux goed gaar laten worden.

  6. Afblussen met de witte wijn en verder opvullen met de kippenbouillon.

  7. Mosterd toevoegen.

  8. Het geheel al roerende aan de kook brengen en daarna de bos gewassen waterkers toevoegen.

  9. (plus stelen van de andere bos).

  10. Deze gaar laten worden en het totaal in de food processor pureren.

  11. Door een bolzeef het geheel zeven.

  12. Met behulp van een plasticzak de reepjes zwezerik door de bloem halen, dan schudden en in warme boter krokant bakken.

  13. Blaadjes waterkers plukken en deze in grove reepjes snijden.

  14. De room met de eidooiers vermengen (liaison).

  15. Voor het doorgeven de soep aan de kook brengen, van het vuur halen en dan pas de liaison toevoegen.

  16. Soep in de borden doen en daarin het garnituur van zwezerik en reepjes waterkers verdelen.