Recept: Tzatziki
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minuten wachten 3 uurAantal personen:
4Ingrediënten
halve komkommer
2 knoflooktenen
1/4 liter yoghurt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kruiden azijn
1 theelepel versgehakte dille
zout
peper
2 knoflooktenen
1/4 liter yoghurt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kruiden azijn
1 theelepel versgehakte dille
zout
peper
Bereidingswijze van het recept
Komkommer schillen en raspen.
Met zout bestrooien, om het water te ontrekken.
Laat het ongeveer 15 minuten staan.
Druk de komkommer goed uit.
Pel de knoflooktenen en pers ze uit boven de yoghurt met een knoflookpers.
Voeg de olie, azijn en de dille toe.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Dek het geheel af en zet het 3 uur in de koelkast.
Zodat het lekker op smaak kan komen.