Recept: appelgebakje
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten Aantal personen:
4Ingrediënten
2 velletjes bladerdeeg (diepvries)
2 appels
Een handvol rozijnen
2 eetlepels griessuiker
Boter
Poedersuiker
1 theelepel kaneelpoeder
2 appels
Een handvol rozijnen
2 eetlepels griessuiker
Boter
Poedersuiker
1 theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze van het recept
Snij de velletjes bladerdeeg in twee.
Snij met een mes in elk van de 4 velletjes een rechthoekje, op een centimeter van elke kant, maar snij niet helemaal door het bladerdeeg.
Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier en bak het in 15 tot 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Schil de appels en snij ze in blokjes.
Stoof ze in wat boter.
Doe er de suiker en kaneel bij en ten slotte de rozijntjes.
Laat het bladerdeeg wat afkoelen en haal er het ingesneden rechthoekje uit.
Verdeel de appeltjes over de vier gebakjes en dek ze af met het kleinere rechthoekje.
Werk af met wat poedersuiker.