Recept: Geboortekoekjes

Meer recepten in de categorie:

Kinderen, Geboorte

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingredi├źnten

200 gram zachte boter
200 gram rietsuiker
1 ei
300 gram bloem
4 eetlepels cacoa
200 gram witte marsepein
witte chocolade
muisjes (kleur naar keuze)
rode kleurstof voor als je roze koekjes wilt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden.

  2. Klop de boter met de suiker schuimig en voeg het ei toe en klop alles goed door mekaar, doe de bloem en de cacaopoeder erbij en kneed het deeg nogmaals goed door tot je een soepele zachte deeg krijgt.

  3. Rol de helft van de deeg voorzichtig uit op een bebloemde werkvlak tot een dikte van 5 mm, steek er rondjes uit (met een vormpje), leg het andere deeg in een plastic folie even weg.

  4. Vermeng wat muisjes met de marsepein en maak er kleine bolletjes van, leg ze in het midden van elke vormpje, rol de andere deel van het deeg en steek ook daar dezelfde vormpjes uit, leg elke keer een vormpje op die met de marsepein, druk ze aan de zijnkanten voorzichtig dicht.

  5. Leg ze 1 voor 1 op bakpapier op een bakplaat.

  6. Laat de koekjes 15 minuten gaarbakken op 180 graden.

  7. Smelt de chocolade au bain marie (voor de roze kleur doe er 1 druppel rodekleurstof bij om roze te krijgen) Smeer dan de bovenkant in met chococla en druk ze dan in de muisjes naar keuze, laat ze minmiaal 1 uur in de koelkast hard worden.

  8. Ze zijn dan klaar om geserveerd te worden.

  9. Je kunt er ook iets anders overheen strooien dan alleen muisjes: bijvoorbeeld geschaafde amandelen, pistache nootjes, cocos schaafsel enz enz enz.