Recept: Zachte hertenfilet met kruidige sperzieboontjes

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Wild

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

600 gram dunne sperzieboontjes
peper
zout
60 gram pancetta,in reepjes
3 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes fijngesneden
2 gedroogde tomaten op olie,in reepjes
2 theelepels fijngesneden verse oregano
4 dikke hertenfilets 150 gram
25 gram boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de boontjes in 6 minuten beetgaar.

  2. Bak de pancetta in 1 eetlepel olie krokant.

  3. Bak de sjalotten 5 minuten mee.

  4. Roer de tomaten erdoor en de oregano.

  5. Voeg de boontjes toe en verwarm alles goed.

  6. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Bestrooi de hertenfilets met zout en peper en bak ze in 7 minuten rondom bruin in 2 eetlepels olie tot ze mooi rose zijn.

  8. Laat het vlees 8 minuten rusten,verpakt in aluminiumfolie.

  9. Voeg de boter toe aan het bakvocht en laat deze smelten.

  10. Serveer het vlees met de jus en de boontjes.