Recept: kip in sinaasappelsaus met knoflookboontjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
Olijfolie
Boter
Peper
zout
4 Kippenpoten (of kipfilet, Biologisch)
1 theelepel fijngesneden verse gember
1 dl kippenbouillon,
1 dl sinaasappelsap
Een flinke eetlepel Orange Marmelade
700 gram sperziebonen extra fijn
1 of twee tenen fijngeperste knoflook
Lassie Basmati rijst
Boter
Peper
zout
4 Kippenpoten (of kipfilet, Biologisch)
1 theelepel fijngesneden verse gember
1 dl kippenbouillon,
1 dl sinaasappelsap
Een flinke eetlepel Orange Marmelade
700 gram sperziebonen extra fijn
1 of twee tenen fijngeperste knoflook
Lassie Basmati rijst
Bereidingswijze van het recept
Kruid de kip goed met peper en zout.
In wat boter, bak de kip goudbruin aan.
Neem de kipuit de pan.
In de overgebleven boter gaat vervolgens een theelepel fijngesneden versegember, een deciliter kippebouillon, een deciliter sinaasappelsap en een flinke eetlepel Orange Marmelade.
Meng het geheel goed door elkaar en voeg de kip toe.
Laat de saus in 20 minuten, in een open pan op middelmatig vuur inkoken.
Draai de kip regelmatig om.
Snijdt intussen de punten van de sperziebonen en kook de bonen in lichtgezoute water gaar.
Pers de knoflooktenen en meng dit door wat olijfolie.
Giet de sperziebonen af en besprenkel met het olijfoliemengsel.
Serveer met rijst.