Recept: Peren spoom
Recept informatie
Ingrediënten
3 of 4 peren
1/2 citroen
3 takjes verse munt
champagne
Bereidingswijze van het recept
Schil de peren, snij ze in blokjes, en doe ze samen met de appelsap, citroensap van een halve citroen en 2 blaadjes munt in een steelpannetje.
Kook dit zo'n 15 minuten en laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur (wil je dat versnellen, zet het pannetje dan in een teil met koud water).
Nu lekker met de blender er doorheen, in een bakje en de vriezer in.
Na twee uur uit de vriezer halen en wederom pureren.
Het beste kan je dit ook daarna nog een paar keer herhalen.
Ik deed het pas de dag erna nog een keer.
Voordat je het gaat opdienen moet je het iets laten ontdooien, bijvoorbeeld door de bak tijdens het voorgerecht in de koelkast te zetten.
Dan na het voorgerecht kan je de cocktailglazen vullen met een bolletje ijs, en schenk je hier de champagne op.
Snel serveren, en afmaken met een blaadje munt voor het oog.