Recept: Spoom van clementines en limoen

Meer recepten in de categorie:

Dranken, Spoom

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

350 g clementinesap
100 g limoensap
650 g water
300 g suiker
75 g glucose (optioneel - maakt het geheel meer smeuig)
scheut Mandarine Napoleon (optioneel)
120 g eiwit
70 g suiker
voor de meringue 100 g eiwit, 150 g suiker
voor de garnituur 4 kiwi's, 1 carambola of stervrucht, 125 g frambozen, munt

Bereidingswijze van het recept

  1. Pers het clementinesap en het limoensap.

  2. Kook het water met de suiker, de glucose tot siroop.

  3. Laat de clementineschillen een paar minuten meekoken.

  4. Laat afkoelen en zeef door.

  5. De clementineschillen zet je in de diepvries (om terug wat te harden nodig voor decoratie, dus optioneel)Voeg het sap van de clementines en de limoen toe (met eventueel een scheut MandarineNapoleon).

  6. Draai het geheel in een sorbetiere.

  7. Klop 120 g eiwit en 70 g suiker tot schuim op een vuur tot het tot 40 graden isopgewarmd.

  8. Voeg dit mengsel (meringue suisse) bij de sorbet als de sorbet vorm begint te krijgen.

  9. Laat nog even verder draaien.

  10. MeringueKlop 100 g eiwit en 150 g suiker op tot schuim.

  11. Spuit de halve clementineschil op met eiwit en kleur met een gasbrander.

  12. Plaats in de diepvries.

  13. Schil de kiwi en snijd in plakjes.

  14. Snijd de carambola in plakjes.

  15. AfwerkingSpuit of lepel de spoom (sorbetmengsel met eiwit) in de clementinekuipjes.

  16. Plaats op een bord.

  17. Werk af met kiwi, carambola, framboos en takje munt.