Recept: Kletskoppenijstaartje met karamelsaus

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Pasen
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

8 kletskoppen
4 bolletjes ijs
karamel saus
100 gr suiker
2 1/2 dl melk
citroensap
maizena

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat in pannetje met dikke bodem de suiker karameliseren.

  2. Een gedeelte van de melk toe voegen en glad roeren.

  3. Maizena aanmaken met een beetje melk en bij de saus gieten tot en glad geheel ontstaat.

  4. Leg een kletskop neer en maak daarop een mooie bal ijs.

  5. Leg daarop een andere kletskop en smeer de zijkanten dicht met ijszodat je een mooi geheel krijgt.

  6. Garneren op een bordje met de karamelsaus en een toefje slagroom.