Recept: Lamsfilet op stamppotje van spinazie

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 lamsfilets
vloeibare bak en braadboter
1/2 pak kant en klare aardappelpuree
1 pak diepvries spinazie
1 blik gepelde tomaten
1 ui
1 teentje knoflook fijngesneden
1 rode paprika in blokjes
olie
azijn
2 tl paprikapoeder pikant
1 el suiker
zout
peper
klontje boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit een scheutje olie in een steelpan.

  2. Bak hierin ui, knoflook, paprika en paprikapoeder enkele minuten op laag vuur en voeg azijn en suiker toe.

  3. Roer de tomaten, zout en peper erdoor en laat dit tot de helft inkoken.

  4. Roer af en toe.

  5. Maak de aardappelpuree volgens aanwijzingen op de verpakking, breng de puree lekker op smaak en roer er een klontje boter door.

  6. Bak de spinazie in een hete wok met een scheutje olie, peper en zout.

  7. Laat de spinazie uitlekken en spatel deze voorzichtig door de warme aardappelpuree.

  8. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de lamsfilets goudbruin.

  9. Bestrooi het vlees met zout en peper.

  10. Schep een mooie bol spinaziestamppot in het midden van een groot bord.

  11. Dit kan ook heel mooi met behulp van een ijstang.

  12. Giet de saus rondom de stamppot, snijd de lamsfilets in mooie dunne plakken en schik deze tegen de stamppot.