Recept: Gestoofde sukadelapjes met aardappelsalade
Recept informatie
Bereidingstijd:
200 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
600 gr sukadelappen
1 dl balsamico azijn
12 kleine sjalotten
2 granny smith appels
2 kroppen kropsla alleen binnenste gedeelte
1/2 liter bouillon
1 el boter
2 el olie
2 tomaten
8 gekookte aardappelen
1 dl yoghurt
1 dl mayonaise
2 el gehakte bieslook
1 dl balsamico azijn
12 kleine sjalotten
2 granny smith appels
2 kroppen kropsla alleen binnenste gedeelte
1/2 liter bouillon
1 el boter
2 el olie
2 tomaten
8 gekookte aardappelen
1 dl yoghurt
1 dl mayonaise
2 el gehakte bieslook
Bereidingswijze van het recept
Kruid de sukadelappen met ruim zout en peper.
Verhit in een braadpan boter en olie en bak de sukade aan beide kanten aan.
Blus af met de balsamico en laat deze op hoog vuur volledig inkoken.
Voeg de in stukken gesneden tomaat en de schoongemaakte hele sjalotten toe en blus af met de bouillon.
Plaats de deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur stoven.
Voeg na 2 1/2 uur de in partjes gesneden appels toe en laat deze 15 minuten mee stoven.
Snijd de aardappelen in grove stukken en meng ze met de sla.
Meng de yoghurt met de mayonaise en gehakte bieslook en sprenkel dit over de aardappelen en de sla.
Plaats de salade op de borden en leg het vlees met de jus erbij.