Recept: Chocolademousse eieren

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

150 gr witte chocolade
1 dl halfvolle melk
1/8 l slagroom
3 el classica abrikozen passievruchtenconfiture
1 el sinaasappellikeur of sap
4 musketflikken

Bereidingswijze van het recept

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze met de melk in een pannetje.

  2. Smelt de chocolade, al roerend, op een laag vuur.

  3. Laat de chocolade afkoelen maar niet opstijven.

  4. Klop de slagroom stijf.

  5. Spatel de chocolade door de slagroom.

  6. Laat de mousse in de koelkast opstijven of zet ze een half uur in de diepvries.

  7. Roer de likeur of het sap door de jam.

  8. Vorm met 2 eetlepels eivormige bolletjes van de mousse en verdeel ze over 4 bordjes.

  9. Schep er wat van de saus naast.

  10. Garneer met de musketflikken.