Recept: Tulband met tutti frutti
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
500 gr bloem
5 eieren
1 zakje bakpoeder
250 gr boter
250 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 zak Tutti Frutti
snufje zout
5 eieren
1 zakje bakpoeder
250 gr boter
250 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 zak Tutti Frutti
snufje zout
Bereidingswijze van het recept
Snijd 300 gram van de tutti frutti fijn en week dat in 1 dl vocht dit kan water, maar ook port, thee of appelsap zijn.
Klop of mix de eieren met de beide suikers en het zout flink licht en cremig en zeef er de bloem en het bakpoeder boven.
Klop alles goed door elkaar en spatel er de zachte boter en uitgelekte tutti frutti door.
Doe de massa in een ingevette tulbandvorm en bak deze in een oven van 165 graden C gedurende 60 minuten.
Kook de rest van de tutti frutti in een scheutje vocht in enkele minuten zacht, giet af en serveer bij de tulband.
De tulband is lekker met een beetje roomboter.