Recept: Paastulband

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten wachttijd 80 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

25 gr roomboter
3 el olijfolie
1 tl gemalen kardemomfruit
2 el witte basterdsuiker
500 gr witbroodmix
2 takjes rozemarijn
50 gr pijnboompitten
125 gr rozijnen
100 gr gewelde abrikozen
1 sinaasappel
1 dl water

Bereidingswijze van het recept

  1. Sinaasappel goed schoon boenen en schil boven kom eraf raspen.

  2. Sinaasappel uitpersen.

  3. Abrikozen in stukjes knippen.

  4. In een pan de sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen.

  5. Laat dit hierna 5 minuten afkoelen.

  6. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen.

  7. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken.

  8. Tulbandvorm invetten.

  9. In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen.

  10. Met de handmixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen.

  11. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat.

  12. Rozijnenmengsel erdoor mengen.

  13. Het deeg tot een worst vormen en in de tulbandvorm leggen.

  14. Afdekken met aluminiumfolie en het deeg op een warme plaats 30 minuten laten rijzen.

  15. Oven voorverwarmen op 200 geraden C of gasovenstand 4.

  16. De tulband met aluminiumfolie erop in midden van oven 20 minuten bakken.

  17. Aluminiumfolie eraf halen en de tulband in nog 10 minuten goudbruin en gaar bakken.

  18. Uit de oven de tulband ongeveer 5 minuten in vorm laten afkoelen.

  19. Stort de tulband op een groot bord.

  20. Royaal bestrooien met poedersuiker.

  21. Tulband laten afkoelen en vlak voor het ontbijt opnieuw met poedersuiker bestrooien.