Recept: Wortelsoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 Kruidenbuiltje tomatensoep
2 groente bouillontabletten
1 citroen
1 grote ui
400 g winterwortel
3 el peterselie
2 el selderij
2 el verse basilicum
2 groente bouillontabletten
1 citroen
1 grote ui
400 g winterwortel
3 el peterselie
2 el selderij
2 el verse basilicum
Bereidingswijze van het recept
Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil dun af en pers de citroen uit.
Rasp de ui en de wortel fijn en breng in een pan 1 liter water met de ui, de wortel, de geraspte citroenschil, de bouillontabletten en het kruidenbuiltje aan de kook.
Kook de soep met het deksel schuin op de pan gedurende 10 minuten.
Hak intussen de peterselie, selderij en basilicum fijn en verwijder het kruidenbuiltje.
Pureer het geheel met een staafmixer tot de soep gladgebonden is en roer de kruiden erdoor.
Breng de soep op smaak met wat citroensap.