Recept: Turkse rode linzensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
115 minuten wachttijd 1 nachtAantal personen:
6Ingrediënten
2 el boter
3 kleine gesnipperde uien
3 teentjes knoflook uit de knijper
1 kop rode linzen een nacht geweekt en afgegoten
1 tl paprikapoeder
2 laurierblaadjes
Snufje basilicum
1 tl zout
Versgemalen zwarte peper
2 liter kippen of runderbouillon
2 el fijngehakte peterselie
3 kleine gesnipperde uien
3 teentjes knoflook uit de knijper
1 kop rode linzen een nacht geweekt en afgegoten
1 tl paprikapoeder
2 laurierblaadjes
Snufje basilicum
1 tl zout
Versgemalen zwarte peper
2 liter kippen of runderbouillon
2 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze van het recept
Verhit de boter in een grote soeppot en sauteer de uien en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur, voeg er de linzen, paprika, laurier, basilicum, zout, peper en bouillon bij en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur koken.
Pureer de soep en wrijf door een zeef,verhit nogmaals tot er damp af komt.
Serveer de soep, bestrooid met peterselie.