Recept: Garnalensoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vis
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr visafval
500 gr ongepelde garnalen
1 prei
1 wortel
1 dl blond bier
50 gr boter
2 el bloem
Peper
Zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak eerst de basis van de soep, dompel het visafval in 1 liter koud water en kruid lichtjes met peper en zout en pel de garnalen.

  2. Voeg, als het water kookt, de in kleine stukjes gesneden prei en wortel en de pellen van de garnalen toe en houd de temperatuur 1 uur constant tegen het kookpunt aan.

  3. Schep de boter in een pannetje en maak de helft van de garnalen fijn, liefst in een houten vijzel, zodat een soort roze pasta ontstaat, om dit gemakkelijker te maken, voegt u steeds een beetje visbouillon toe.

  4. Zet het vuur laag en giet onder voortdurend roeren het bier bij de garnalenpasta en laat nog enkele minuten koken om een smeuig geheel te krijgen.

  5. Voeg dan de rest van de garnalen toe en haal de pan van het vuur.

  6. Zeef de bouillon en druk de ingredienten goed uit en giet de inhoud van het kleine pannetje in de nog lauwe ketel van de bouillon.

  7. Giet die er langzaam bij en blijf met een houten lepel roeren en controleer of er nog kruiden bij moeten.

  8. Dien de soep zeer warm op.

  9. Als u per se tomatenpuree 1 eetlepel en room 50 gr wilt gebruiken, moet u die toevoegen voor de rest van de garnalen.

  10. De soep heeft dan een mooie, helderroze tint, maar de typische smaak verzwakt.