Recept: Mexicaanse aardappelsoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
25 gr boter
2 klein gesneden uien
1 uitgeperst teentje knoflook
500 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen
5 dl runderbouillon
5 dl melk
100 gr gare doperwtjes uit blik
2 eieren
75 gr roomkwark
Zout
Peper
2 klein gesneden uien
1 uitgeperst teentje knoflook
500 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen
5 dl runderbouillon
5 dl melk
100 gr gare doperwtjes uit blik
2 eieren
75 gr roomkwark
Zout
Peper
Bereidingswijze van het recept
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten en voeg de blokjes aardappel, de bouillon en de melk toe en breng het geheel aan de kook.
Zet nu het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappelen gaar zijn en voeg dan de doperwtjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
Klop de eieren in een kommetje los met de kwark en neem de pan van het vuur.
Roer het ei kwarkmengsel door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper.