Recept: Chinese tomatensoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
160 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

1 liter water
1 liter tomatensap
2 kippenpoten of 2 kipfilets of 300 gr gehakt in balletjes
2 kippenbouillonblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
6 el suiker
4 el ketjap manis
2 el azijn
1 borrellepeltje sambal
1 borrellepeltje djahe gemberpoeder
1 borrellepeltje sereh citroengras
2 el maizena
Handje vol mihoen

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng 1 liter water met het vlees, bouillonblokjes, ui, en knoflook aan de kook en laat dit dan 2 uur pruttelen tot vlees gaar is en haal alle ingredienten uit de bouillon.

  2. Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook.

  3. Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje en maak in een ander schaaltje een prutje van suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh en roer dit prutje goed door en voeg dit aan de tomatenbouillon toe.

  4. Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe tot die mooi gebonden is.

  5. Voeg nu de mihoen toe en laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken.

  6. Nu kun je ook het vlees weer toevoegen.