Recept: Spaanse knoflooksaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
5 minuten wachttijd 30 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
10 gr peterselie
1 sinaasappel
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
175 ml yogonaise
1 bekertje zure room 125 ml
zout
versgemalen zwarte peper
1 sinaasappel
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
175 ml yogonaise
1 bekertje zure room 125 ml
zout
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze van het recept
Peterselie heel fijn hakken.
Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen.
Sinaasappel uitpersen.
Tenen knoflook pellen en fijnhakken.
In steelpan olie verwarmen en knoflook heel zachtjes goudgeel fruiten.
Sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil toevoegen en geheel 5 minuten laten sudderen tot vocht verdampt is.
Yogonaise en peterselie erdoor roeren.
Laten afkoelen en zure room erdoor roeren.
Saus minstens een half uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Knoflooksaus nogmaals doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
Overdoen in schaaltje.