Recept: Amandel rozijnensalsa

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

150 g rozijnen
2 el citroensap
1 1/2 dl appelsap
3 tl chilipoeder
3 el amandelschaafsel
1 zakje verse basilicum 15 g
zout
versgemalen peper

Bereidingswijze van het recept

  1. In pan rozijnen met citroensap, appelsap en chilipoeder aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten sudderen tot vocht verdampt is.

  2. Laten afkoelen.

  3. Intussen in droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren.

  4. Op bordje laten afkoelen.

  5. Basilicumblaadjes in dunne reepjes snijden.

  6. In schaal rozijnen, amandelen en basilicum door elkaar scheppen.

  7. Zo nodig op smaak brengen met zout, peper en snufje chilipoeder.