Recept: Basissaus voor vis
Recept informatie
Bereidingstijd:
40 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
2 sjalotjes
1 dl droge witte wijn
2 dl visfond uit pot 380 ml
50 gr koude roomboter
1 bekertje creme fraiche 125 ml
zout
versgemalen peper
1 el citroensap
1 dl droge witte wijn
2 dl visfond uit pot 380 ml
50 gr koude roomboter
1 bekertje creme fraiche 125 ml
zout
versgemalen peper
1 el citroensap
Bereidingswijze van het recept
Sjalotjes pellen en snipperen.
In sauspan wijn met sjalotjes aan de kook brengen en op hoog vuur laten inkoken tot 1 el over is of tot stroperig is.
Fond toevoegen en onafgedekt op middelhoog vuur 5 minuten laten koken.
Saus zeven en terugdoen in sauspan.
Boter in klontjes snijden.
Saus aan de kook brengen.
Creme fraiche door saus roeren en met staafmixer of garde gladkloppen.
Van vuur af klontjes boter door saus kloppen.
Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.