Recept: Appelsaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

450 gram geschilde grof gehakte appels
1 citroen
2 kilo suiker
15 gr boter
kaneel
snufje foelie
Calvados

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de appels en hak ze grof.

  2. Overgiet ze goed met het sap van de uitgeperste citroen.

  3. Doe dit een een kookpan en leg de deksel erop zachtjes laten stoven.

  4. Regelmatig de stukken losmaken tegen het aanbranden.

  5. De boter en de suiker toevoegen.

  6. Mixen en daarna proeven, indien nodig nog meer suiker toevoegen.

  7. Een beetje kaneel en een vleugje foelie over de appels strooien.

  8. Op het einde een ferme scheut calvados toevoegen en dit flamberen.

  9. Dit is een traditionele saus die met Kerstmis in Engeland geserveerd wordt met gebakken varkensvlees.

  10. Vormt een uitstekend contrast met de tamelijk gewone smaak van het varkensvlees.