Recept: Kaassaus 2
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
25 gr boter
25 gr bloem
250 ml melk
75-100 gr geraspte belegen Goudse kaas
zout
versgemalen peper
nootmuskaat
25 gr bloem
250 ml melk
75-100 gr geraspte belegen Goudse kaas
zout
versgemalen peper
nootmuskaat
Bereidingswijze van het recept
Verhit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.
Laat deze roux ca.
2-3 minuten op een laag vuur pruttelen, roer regelmatig en zorg ervoor dat het mengsel niet kleurt.
Schenk scheutje voor scheutje de melk erbij en blijf roeren tot het mengstel kookt en glad gebonden is.
Voeg de kaas toe en laat deze al roerend in de saus smelten.
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Lekker bij verschillende soorten groenten.