Recept: Arabische meditterane groentenstoofpot met gele kerrierijst

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
10
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 courgette in blokjes
1 aubergine in blokjes
1 grote ui gesnipperd
2 of 3 tenen knoflook gehakt
2 wortels in halve maantjes
3 middelgrote aardappels in blokjes
2 paprikas in stukjes
10 tomaten in blokjes
2 blikjes tomatenpuree
1 liter bouillon
1 potje haricots verts
1 tl peper
1 tl zout
4 blaadjes laurier
1 takje rozemarijn
5-10 blaadjes verse basilicum
5 hele peperkorrels
1 el bruschettakruiden
Snufje kerriepoeder
Snufje komijnpoeder
1 el ras el hanout Marokkaanse kruiden
2 el olijfolie
Ingredienten rijst
4 kopjes De Nieuwe Band, Ekoland, Oxfam, Fairtrade of Basmati rijst
7 kopjes water
1 tl Kurkuma
1 tl zout
1 bouillonblokje fijngehakt
1 tl kerrie

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor de stoofpot, fruit de knoflook en ui in olie.

  2. Voeg de paprika en courgette toe en bak deze even door.

  3. Doe nu de aubergine, tomaat, zout en peper in de pan en laat deze nog 5 minuten doorbakken, terwijl je ondertussen goed roert.

  4. Voeg nu de bouillon, tomatenpuree, laurier, rozemarijn, peperkorrels, basilicum toe, en goed blijven roeren.

  5. Nu kun je de aardappels, haricots verts en wortels erbij doen gevolgd door de bruschetta, komijn, kerrie, ras en hanout, terwijl je goed blijft roeren.

  6. Voor de rijst, vul een pan met water en voeg bouillion toe.

  7. Zodra het water kookt doe je de Lassie Basmatie rijst in de pan, voeg ook alle andere kruiden toe en goed roeren.

  8. Kook de rijst droog, terwijl je af en toe roert.

  9. Serveer de rijst met het stoofpotje en een beetje verse peterselie.