Recept: Chocolade mousse met sinaasappelcreme

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 180 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

100 gram Tonys Chocolonely melkchocolade in kleine stukjes
100 gram Tonys Chocolonely pure chocolade in kleine stukjes
100 ml ongezoete slagroom
3 eidooiers van Kwetters 4 granen eieren
1 scheutje tia maria
3 eiwitten van Kwetters 4 granen eieren
85 gram suiker Fair Trade Original rietsuiker
130 ml gezoete slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. De ongezoete room warm maken maar niet laten koken.

  2. De chocolade toevoegen en zachtjes op de kookplaat verwarmen.

  3. Het geheel mag niet koken.

  4. Als de room met de chocolade warm is, van het vuur afhalen en de eidooiers er snel doorheen roeren.

  5. Een scheutje tia maria toevoegen en het geheel in een roest vrij stalen kom af laten koelen, al roerende met een garde.

  6. De eiwitten opkloppen met de mixer let op de kom moet wel geheel vetvrij zijn.

  7. Als ze maximaal zijn opgeslagen 1/3 gram suiker toevoegen 3 minuten kloppen, dan weer 1/3 gram suiker toevoegen 3 minuten kloppen en de laatste 1/3 gram suiker toevoegen en weer 3 minuten kloppen.

  8. De gezoete slagroom opkloppen tot yoghurtdikte.

  9. Dit alles door elkaar spatelen niet roeren en in bakjes doen.

  10. 2 tot 3 uur laten opstijven en daar is een overheerlijke fair trade chocolademousse.