Recept: Marokkaanse tajine met lentegroenten

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Voorgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 uien in ringen gesneden
2 koppen groentebouillon
3 koppen water
2 el tomatenpuree
1kop gedroogde rode linzen, gespoeld
2 el olijfolie
1 kop wortels in dobbelsteentjes van 1/2 cm
1 courgette in de lengte gehalveerd en in plakken van 1/2 cm
1 tl zout
1 kop sperziebonen, in stukjes van 2,5 cm gesneden
2 koppen kerstomaatjes gehalveerd
1 bos spinazie in 4 stukken
1/2 kop gesneden munt
1/2 kop SunMaid rozijnen
2 tl komijn
1 chili pepertje fijngesneden
1 tl kurkuma
3 teentjes knoflook geperst
1 tl koriander
2 el verse gember geraspt
1 kaneelstokje
2 laurierblaadjes
zwarte peper
1/2 kop peterselie
citroenschijfjes

Bereidingswijze van het recept

  1. In een grote pan bak je de ui in 3 min in de olijfolie.

  2. Voeg de wortel en chili toe en bak ook 3 min.

  3. Voeg daarna knoflook en gember toe en roer dit gedurende 2 min.

  4. Nu kan de komijn, kurkuma, koriander en munt erbij.

  5. Voeg de bouillon, water, tomatenpuree, kaneelstokjes, laurierbladen, zwarte peper en linzen toe.

  6. Breng het geheel aan de kook, verminder het vuur en laat alles onbedekt 20 min sudderen.

  7. Voeg de groente op de spinazie na en rozijnen en zout toe en laat nog 15 min rustig door sudderen.

  8. Roer de spinazie, peterselie en munt erdoor en blijf even roeren.

  9. Als de spinazie gesmolten is, zet je het vuur af.

  10. Laat de pan nog 10 minuten staan, en haal de laurierblaadjes en kaneelstokjes eruit.

  11. Dit gerecht word geserveerd met couscous en citroen.