Recept: Cakejes zonder ei

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

100 cc karnemelk
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr witte basterdsuiker
1 kleine tl bakpoeder
1 tl vanille essence

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng karnemelk, suiker en vanille essence goed door elkaar en zeef hierboven het zelfrijzend bakmeel en het theelepeltje bakpoeder.

  2. De bakvormpjes invetten met wat boter en een lepel bloem (of bakmeel) gebruiken om de binnenkant te bestuiven.

  3. Vul de vormpjes en zet ze 25 tiot 30 minuten in de oven.

  4. Na het bakken gelijk uit de vormpjes halen en laten uitdampen.

  5. Als er teveel bakpoeder wordt gebruikt dan zakt de gerezen cake tijdens het bakken alsnog in.

  6. Probeer gewoon uit wanneer het nog wel acceptabel is.

  7. Denk niet te snel dat het cakeje is mislukt want zelfs als de bodem ietsje is ingezakt kan dit tijdens het uitdampen nog redelijk goed komen.

  8. De cake is niet zo luchtig als gewone cake maar voor kinderen die geen eiwit verdragen zal dit weinig probleem geven.

  9. Met deze cakejes kunnen ze gewoon met hun vriendjes meefeesten.

  10. Bak verschillende keren achter elkaar en vries een gedeelte van de cakejes in.