Recept: Asperge creme met kwarteleitjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
10 groene asperges
2 dl. room
1 theel. asperge edik
1 blaadje gelatine, geweekt
4 kwarteleitjes
4 schijfjes komkommer van 1/2 cm dik
zout
peper
fleur de sel
2 dl. room
1 theel. asperge edik
1 blaadje gelatine, geweekt
4 kwarteleitjes
4 schijfjes komkommer van 1/2 cm dik
zout
peper
fleur de sel
Bereidingswijze van het recept
Was de asperges, snijd ze in stukjes en kook ze 15 minuten zachtjes in de room, de room is dan wat ingedikt, voeg wat zout en peper toe.
Wrijf het mengsel door een bolzeef, proef voor zout en peper, verwarm de creme en los het uitgeknepen gelatineblaadje erin op, voeg de asperge edik toe, laat afkoelen, doe de creme over in een spuitzak en laat ze in de koelkast door en door koud worden.
Pocheer de kwarteleitjes op de bekende manier, laat ze op keukenpapier uitlekken.
Leg de komkommerschijfjes in een passende, ingevette steker, spuit de aspergecreme erin en verwijder de steker.
Leg het kwarteleitje op de aspergecreme en strooi er een paar korreltjes fleur de sel over en 1 draai van de pepermolen.