Recept: Luxe Chocoladebroodjes

Meer recepten in de categorie:

Brood, Gerecht
Bijgerechten, Overig2

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

1zak Champagnetruffels
250 gram witbroodmix
35 gram gesmolten roomboter
1,5 dl Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs
2 zakjes vanillesuiker
50 gram pure chocolade
50 gram gedroogde cranberries
4 eetlepels bessenjenever

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng de bessenjenever door de gedroogde cranberries en laat dit mengsel een half uurtje staan.

  2. Kneed een soepel deeg van het broodmix, de wijn en de roomboter en de vanillesuiker en laat het een half uur rijzen op een warme plaats.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

  4. Hak de chocolade in fijne stukjes.

  5. Kneed de chocolade en de geweekte cranberries (met vocht) door het gerezen deeg en verdeel dit in 6 gelijke porties.

  6. Rol er balletjes van en druk deze plat.

  7. Leg op elk deegrondje 5 champagcetruffels (eerst 4 dicht tegen elkaar en 1 erbovenop) en druk het deeg goed dicht om de truffels heen.

  8. Leg de gevulde deegballen op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met een beetje water.

  9. Bak de broodjes in 20 minuten gaar in het midden van de oven.

  10. Warm het lekkerst.