Recept: Gele rijst met Thaise sesamkip
Meer recepten in de categorie:
Hoofdgerechten, GevogelteHoofdgerechten, Rijst8
Hoofdgerechten, Wereldkeuken
Recept informatie
Bereidingstijd:
1 uur 25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
325 gr.gele rijst
1 limoen
2 tenen knoflook
2 sjalotten
1 el.bruine basterdsuiker
2 el.sesam-olie
2 el.olie
4 kipfilets
20 gr.sesamzaad
Peper
Zout
1 limoen
2 tenen knoflook
2 sjalotten
1 el.bruine basterdsuiker
2 el.sesam-olie
2 el.olie
4 kipfilets
20 gr.sesamzaad
Peper
Zout
Bereidingswijze van het recept
Was de limoen,rasp deze en pers het sap uit de limoen.
Pers de knoflook,snipper de sjalotjes.
Doe de knoflook,limoenrasp,sjalotjes, bruine suiker,sesam-olie,het limoensap en wat peper en zout in een kom en roer dit door elkaar.
Schep de kip door de marinade en laat deze gedurende 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Rooster het sesamzaad in de koekepan goudbruin en kook de gele rijst in 8 minuten gaar.
Neem ondertussen de kip uit de marinade,bewaar de marinade en bak het vlees in de olie in circa 10 minuten goudbruin.
Voeg de marinade toe en laat het geheel circa 3 minuten op het vuur inkoken.
Verdeel de rijst en de kip over de borden en garneer het gerecht met wat sesamzaad.
Lekker met peultjes.