Recept: Pruimen gember taart

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Taarten

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

3 Eieren
125 gr Suiker
125 gr Boter
20 ml Citroensap
200 gr Bloem
8 gr Bakpoeder
50 gr Gember bolletjes op siroop
40 ml Melk (halfvol)
10 gr Paneermeel
500 gr Pruimen
50 gr Sinaasappel marmelade

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de pruimen schoon en halveer ze.

  2. Verwijder de pitten en kerf de halve pruimen in.

  3. De oven voorverwarmen op 175 graden.

  4. De boter met suiker schuimig kloppen.

  5. De eieren en het citroensap toevoegen en verder mixen tot de suiker is opgelost.

  6. Bloem en bakpoeder samen via een zeef door het eiermengsel mengen.

  7. Gember heel fijn hakken en samen met de melk bij het bloemmengsel voegen,totdat het een glad geheel is geworden.

  8. Een bakvorm invetten en een beetje paneermeel over de bodem verdelen.

  9. Deeg in de bakvorm doen.

  10. Pruimen er bovenop leggen en een beetje in het deeg drukken.

  11. Taart in het midden van oven ca.

  12. 40 minuten goudbruin bakken.

  13. Zodra de taart uit de oven is, jam verhitten en zeven.

  14. De taart met de warme jam bestrijken.