Recept: Aardappel-kaaspannenkoekjes met gevulde tomatensaus
Recept informatie
Ingrediënten
1 rode paprika
500 gram vastkokende aardappels
50 gram jong belegen 30+kaas
1 ei
zout
peper
20 gram boter
1 theelepel Italiaanse kruiden
200 gram rundergehakt
400 ml tomatensaus
200 gram rauwkost naar keuze
Bereidingswijze van het recept
Snijd de courgette doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes.
Rasp de aardappels op een grove rasp.
Meng de aardappelrasp met de kaas en het losgeklopte ei.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verhit 10 gram boter in een grote koekenpan en vorm kleine pannenkoekjes van het aardappelmengsel.
Druk het geheel aan met een lepel.
Doe een deksel op de pan en laat de pannenkoekjes op een laag vuur 5 minuten bakken.
Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan.
Bak hierin het gehakt met een vork rul.
Voeg paprika,courgette,Italiaanse kruiden en eventueel een weinig zout en peper naar smaak toe en bak het geheel 3 minuten.
Schenk de tomatensaus erbij en laat de saus 5 minuten koken op een laag vuur.
Neem het deksel van de pan en bak de pannenkoekjes in ca.
5 minuten goudbruin en gaar aan beide kanten.
Serveer de pannenkoekjes met de tomatensaus en de rauwkost.