Recept: Lasagne met verse zalmfilet

Recept informatie

Bereidingstijd:
1 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Ingredië®´en:Vissaus
50 gr boter
40 gr ui
50 gr bloem
1 liter visbouillon
100 cc droge witte wijn
500 cc room
50 gr custardpoeder
50 gr kreeftenpasta
peper en zout naar smaak.

Ingredië®´en: Tomatensaus
50 gr boter
40 gr ui
50 gr bloem
500 cc tomatencoulis
100 cc droge witte wijn
50 gr kervel blaadjes.

Ingredië®´en: Vulling
10 gr boter
12 st groene lasagna plakken
1/2 bosje basilicum
1/2 bosje dille
1 1/2 kg zalm filet
150 gr geraspte kaas.

Bereidingswijze van het recept

  1. Vissaus maken van boter uitje,bloem,visbouillon en witte wijn Aan de vissaus toevoegen room en custard poeder en kreeftenpasta op smaak brengen met peper en zout.

  2. Tomatensaus maken van boter,uitje bloem,tomatencoulis,witte wijn,en kervel.

  3. Oven schaal geheel insmeren met boter.

  4. Vullen van de oven schaal.

  5. Bodem beleggen met lasagna bladeren en bedekken met de vissaus en basilicum.

  6. Hierop de dunne zalmfilet leggen.

  7. Dan weer lasagna plakken en bedekken met tomatensaus en dille.

  8. Hierop weer de zalm en laatste laag met de lasagna bladeren.

  9. Dan afdekken met de kaas en in de oven gaar maken op een temp van 225 graden gedurende 25 min