Recept: Aardappel-truffelpuree
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappels
zout
5 eetlepels olijfolie met truffelaroma (fles 250 ml)
versgemalen zwarte peper
zout
5 eetlepels olijfolie met truffelaroma (fles 250 ml)
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze van het recept
Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden.
Met weinig water en zout in ca.
15 minuten gaar koken.
Aardappels afgieten, kookvocht opvangen.
Aardappels met stamper tot puree stampen, olie erdoor roeren.
Van het kookvocht zoveel erdoor roeren dat een smeuïge puree ontstaat.
Puree met zout en peper op smaak brengen.
Voor wat variatie roer er 50 g in reepjes gesneden plakjes rauwe ham of in plakjes gesneden olijven (50 g) of 1 eetlepel gehakte peterselie door.