Recept: Kleine varkensrollades

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 grote venkel
1 sjalotje
3 eetlepels boter of margarine
2 tenen knoflook
1 theelepel gedroogde salie
zout
peper
4 varkensschnitzels (150 g)
4 eetlepels rode wijn

Bereidingswijze van het recept

  1. Venkel schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

  2. Sjalotje pellen en snipperen.

  3. In pan 1 eetlepel boter verhitten.

  4. Venkel en sjalot ca.

  5. 5 minuten bakken.

  6. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  7. Salie erdoor roeren, mengsel met zout en peper op smaak brengen.

  8. Vlees tussen 2 lagen plasticfolie op plank leggen en met hamer of zijkant van groot mes plat slaan.

  9. Vlees met zout en peper bestrooien.

  10. Van venkelmengsel helft over vlees verdelen.

  11. Vlees oprollen en met cocktailprikkers aan de zijkant vaststeken.

  12. Rest van boter verhitten.

  13. Vlees in ca.

  14. 8 minuten rondom bruinbakken.

  15. Wijn erbij schenken en rest van venkelmengsel erbij doen.

  16. Gerecht afgedekt nog ca.

  17. 5 minuten verwarmen, vlees halverwege keren.

  18. Lekker met aardappel-truffelpuree.