Recept: Italiaanse kikkererwtensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
2 blikken kikkererwten (400 g)
2 eetlepels olijfolie
1/2 duopakje gerookte spekblokjes (300 g)
1 zak prei-soepgroenten (300 g)
2 eetlepels tomatenpuree
2 groentebouillontabletten (of kruidenbouillontabletten)
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
2 blikken kikkererwten (400 g)
2 eetlepels olijfolie
1/2 duopakje gerookte spekblokjes (300 g)
1 zak prei-soepgroenten (300 g)
2 eetlepels tomatenpuree
2 groentebouillontabletten (of kruidenbouillontabletten)
Bereidingswijze van het recept
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
Kruiden fijnsnijden.
Kikkererwten in zeef afspoelen en laten uitlekken.
Tweederde van kikkererwten pureren.
In pan olie verhitten.
Spekblokjes uitbakken.
Champignons, soepgroenten, tomatenpuree en kruiden toevoegen.
Op hoog vuur ca.
3 minuten roerbakken.
Kikkererwtenpuree, hele kikkererwten, verkruimelde bouillontabletten en 1 liter water toevoegen.
Soep aan de kook brengen en ca.
7 minuten zachtjes laten doorkoken.
Lekker met warm geroosterd brood en geraspte kaas.