Recept: Meloenwaterijs met muskaatwijn
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 240 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 rijpe galiameloen (700 g)
75 g suiker
2 takjes munt
2 dl (mousserende) muskaatwijn
kaneelpoeder
75 g suiker
2 takjes munt
2 dl (mousserende) muskaatwijn
kaneelpoeder
Bereidingswijze van het recept
Meloen in vieren snijden, dik schillen en pitjes verwijderen.
In keukenmachine vruchtvlees pureren.
Suiker oplossen in 3/4 dl kokend water.
Suikersiroop door meloen mengen.
Muntblaadjes erboven fijnknippen en erdoor scheppen.
Meloenmengsel in diepvriesdoos schenken.
In ca.
4 uur bevriezen.
Na ca.
1 1/2 uur meloenmengsel omscheppen, ijskristallen hierbij van wand losmaken.
Dit na 2 1/2 uur en 3 1/2 uur herhalen.
(IJs ca.
15 minuten van tevoren uit diepvries in koelkast zetten.
) IJs over vier hoge ijscoupes verdelen.
Gekoelde muskaatwijn erover schenken.
Licht bestuiven met kaneelpoeder.
Serveren met rietje en lange lepel.