Recept: Meloenwaterijs met muskaatwijn

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 240 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 rijpe galiameloen (700 g)
75 g suiker
2 takjes munt
2 dl (mousserende) muskaatwijn
kaneelpoeder

Bereidingswijze van het recept

  1. Meloen in vieren snijden, dik schillen en pitjes verwijderen.

  2. In keukenmachine vruchtvlees pureren.

  3. Suiker oplossen in 3/4 dl kokend water.

  4. Suikersiroop door meloen mengen.

  5. Muntblaadjes erboven fijnknippen en erdoor scheppen.

  6. Meloenmengsel in diepvriesdoos schenken.

  7. In ca.

  8. 4 uur bevriezen.

  9. Na ca.

  10. 1 1/2 uur meloenmengsel omscheppen, ijskristallen hierbij van wand losmaken.

  11. Dit na 2 1/2 uur en 3 1/2 uur herhalen.

  12. (IJs ca.

  13. 15 minuten van tevoren uit diepvries in koelkast zetten.

  14. ) IJs over vier hoge ijscoupes verdelen.

  15. Gekoelde muskaatwijn erover schenken.

  16. Licht bestuiven met kaneelpoeder.

  17. Serveren met rietje en lange lepel.