Recept: Pizzahapjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

Beleg A:
2 bollen mozzarella (kaas 125 g)
75 g hamblokjes
4 eetlepels doperwten (blik of diepvries)
witte peper
nootmuskaat
1 zakje verse basilicum (15 g)
Beleg B:
2 kleine uien
1 rode peper
2 blikjes sardines op olijfolie
12 zwarte olijven zonder pit
(zee)zout
75 g geraspte jonge kaas
2 takjes oregano
Beleg C:
8 geroosterde paprika's (pot)
16 plakjes spinata romana (vleeswaren)
50 g pijnboompitten (geroosterd)
Verder:
2 blikjes super-croissantdeeg (340 g)
1 pot tomatensaus met kruiden (690 ml)

Bereidingswijze van het recept

  1. Beleg A: 1 bol mozzarella in piepkleine blokjes snijden en mengen met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat.

  2. Basilicum in reepjes snijden, helft door mozzarellamengsel scheppen.

  3. B: Uien pellen en in ringen snijden.

  4. Peper schoonmaken en in reepjes snijden.

  5. Sardines halveren, graten verwijderen.

  6. Olijven in plakjes snijden.

  7. Blaadjes van takjes oregano plukken.

  8. C: Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in repen snijden.

  9. Andere bol mozzarella in dunne plakken snijden.

  10. Croissantdeeg op aanrecht uitrollen en in 24 vierkantjes snijden.

  11. Deeg bestrijken met tomatensaus.

  12. Elk beleg (zie ingredientenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart houden.

  13. Oven voorverwarmen op 200gradenC.

  14. Bakplaat bekleden met bakpapier.

  15. Per keer 8-12 pizzaatjes op bakplaat leggen en in ca.

  16. 12 minuten krokant bakken.

  17. Pizzaatjes beleggen met achtergehouden garnering.