Recept: Gevulde doperwtentaart
Recept informatie
Ingrediënten
zout
125 g koude boter of margarine
1 pak doperwten (diepvries) (300 g)
2 bakjes roze garnalen (125 g)
1 schaaltje Schotse zalmfilet ( 230 g)
1/3 zakje verse Italiaanse kruidenmix
2 pakjes roomkaas met peper (80 g)
3 eieren
1 bekertje slagroom (125 ml)
peper
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Bereidingswijze van het recept
Boven kom bloem en zout zeven.
Koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden.
1/2 dl water toevoegen en alles met koude hand tot samenhangende deegbal kneden.
Deegbal afgedekt ca.
30 minuten in koelkast laten rusten.
Doperwten laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 gradenC of gasovenstand 4.
Garnalen wassen en laten uitlekken.
Zalm in flinke stukken snijden.
Kruiden fijnknippen.
Vorm invetten.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deeg uitrollen tot ronde lap ca.
3 cm groter dan vorm.
Vorm hiermee bekleden en opstaande rand vormen die boven vorm uitkomt.
Kruiden en doperwten over taartbodem verdelen en bedekken met roomkaas.
Garnalen en zalm erover verdelen.
In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Over taart schenken.
Taart in midden van oven in ca.
40 minuten goudbruin en gaar bakken.