Recept: Aardappelsalade met parmaham en witlof

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

150 g belegen Goudse kaas (stukje)
3 struikjes witlof
1/2 verse ananas
5 eetlepels walnotenolie
1 1/2 eetlepel witte wijnazijn
zout
versgemalen peper
800 g vastkokende aardappels
100 g Parmaham
1 zakje verse bieslook (15 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Kaas ontkorsten en in blokjes snijden.

  2. Witlof schoonmaken, blaadjes van stronkjes pellen.

  3. Ananas in lengte in vieren snijden.

  4. Harde kern eraf snijden.

  5. Vanaf kroon met mes vlak langs schil vruchtvlees lossnijden.

  6. Ananasparten in stukjes snijden.

  7. Sap in kom opvangen.

  8. Dressing kloppen van olie, azijn, zout en peper.

  9. Aardappels goed schoonboenen en in plakjes snijden.

  10. In pan met weinig water en zout aardappels in ca.

  11. 10 minuten beetgaar koken.

  12. Aardappels afgieten en warm door dressing scheppen.

  13. Laten afkoelen.

  14. Intussen ham in droge koekenpan krokant bakken.

  15. Op keukenpapier laten uitlekken en afkoelen.

  16. Ham in stukjes breken.

  17. Witlof over vier borden verdelen.

  18. Opgevangen ananassap erover sprenkelen en peper erboven malen.

  19. Kaas en ananas door aardappelsalade mengen.

  20. Bieslook erboven fijn knippen.

  21. Aardappelsalade op lof scheppen.

  22. Ham erover verdelen.

  23. Lekker met warme walnotenciabatta.