Recept: Ierse spies
Recept informatie
Bereidingstijd:
ca. 20 min Aantal personen:
n.v.tIngrediënten
600 g runderlende
1 flinke ui
1 appel
2 groene paprika's
2 eetlepels olie
1 eetlepel whisky
zout
peper
gemberpoeder
1 flinke ui
1 appel
2 groene paprika's
2 eetlepels olie
1 eetlepel whisky
zout
peper
gemberpoeder
Bereidingswijze van het recept
Snij het vlees in stukken van ongeveer 1/2 cm.
Schil de ui en snijdt deze in stukken.
Schil de appel,snij hem in vieren,haal het klokhuis eruit en snijdt de vier parten nogmaals doormidden.
Halveer de paprika's, maak ze schoon en snij de helften nogmaals doormidden.
Verdeel de stukken vlees,afwisselend met stukjes ui,appel en paprika, over 4 spiesjes of prik ze aan één groot spit.
Roer whisky,zout,peper en wat gemberpoeder door de olie en bestrijk de spiesjes met dit mengsel.
Bij matige hitte 8-10 minuten grillen onder voortdurend keren en bestrijken met het olie-whisky-mengsel.
Serveer met witbrood en gegrillde met wat kaas bestrooide tomaten.