Recept: Vispakketjes met pikante limoenboter

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

125 g roomboter
1 rode peper
2 teentjes knoflook
1 limoen
600 g kabeljauwfilet(haasjes)

Bereidingswijze van het recept

  1. In kom boter zacht laten worden.

  2. Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in zeer fijne blokjes snijden of hakken.

  3. Knoflook pellen en boven boter uitpersen.

  4. Limoen schoonboenen en boven boter schil eraf raspen.

  5. Van limoen 4 dunne plakjes snijden, resterende halve limoen uitpersen.

  6. Limoensap en rode peper door boter scheppen.

  7. Op smaak brengen met zout.

  8. Vier grote vellen van aluminiumfolie scheuren en dubbelvouwen voor extra stevigheid.

  9. Vis in 4 gelijke stukken snijden en in midden van elk vel folie stuk vis leggen.

  10. Botermengsel in vlokjes over vis verdelen en plakje limoen erop leggen.

  11. Pakketjes goed dichtvouwen en tot gebruik in koelkast leggen.

  12. Vispakketjes met vouwnaad naar boven op barbecue leggen en vis in 8-10 min.

  13. gaar laten worden.