Recept: Gegrilde kalfsentrecote met salieboter
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachten 30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 takjes verse salie (uit zakje Italiaanse kruidenmix 20 g)
100 g zachte boter
1 limoen
zout
versgemalen peper
4 kalfsentrecotes (200 g)
100 g zachte boter
1 limoen
zout
versgemalen peper
4 kalfsentrecotes (200 g)
Bereidingswijze van het recept
Salieblaadjes fijnhakken.
Limoen uitpersen.
In kommetje boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar roeren.
Boter in baan op folie leggen en tot rolletje vormen.
Kruidenboter ca.
30 minuten in koelkast laten opstijven.
Vlees met keukenpapier droogdeppen.
Entrecotes op barbecue of in grillpan in 2-3 minuten per kant rose bakken.
Vlees met zout en peper bestrooien.
Kruidenboter in 8 plakjes snijden.
Op elke entrecote plakje kruidenboter leggen.
Lekker met gepofte aardappel (met rest van kruidenboter) en een groene salade.