Recept: Lamssate met chilipindasaus uit Maleisie

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 limoen
2 theelepels koenjit
1 theelepel djinten (gemalen komijn)
zout
1 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
2 dl kokosmelk
300 g lamsboutlapjes a la minute
100 g pinda's
2 rode pepers
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel trassi oedang
2 eetlepels olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Limoen schoonboenen en schil dun raspen.

  2. Limoen uitpersen.

  3. In kom koenjit, djinten, 1 theelepel zout, geraspte limoenschil, 1/2 eetlepel basterdsuiker en 3 eetlepels dikke kokosmelk (bovenste kokosmelk uit blik) door elkaar roeren.

  4. Lamsvlees in blokjes snijden en door kokosmengsel scheppen.

  5. Ca.

  6. 1 uur bij kamertemperatuur laten marineren.

  7. In keukenmachine pinda's grof hakken.

  8. Pepers schoonmaken.

  9. Ui en knoflook pellen en snipperen.

  10. In keukenmachine pepers, ui, knoflook en trassi pureren.

  11. In pan olie verhitten en pasta ca.

  12. 3 minuten zachtjes fruiten.

  13. Limoensap, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 theelepel zout en rest van kokosmelk door roeren.

  14. Ca.

  15. 2 minuten zachtjes laten pruttelen en laten afkoelen.

  16. Lamsvlees aan satestokjes rijgen.

  17. Spiesjes op barbecue of in grillpan in ca.

  18. 6-8 minuten iets rose roosteren.

  19. Pinda's door kokossaus roeren en op zacht vuur verwarmen.

  20. Sateetjes met chilipindasaus serveren.